Alexander-féle gyógytorna módszer

Amely segít könnyedén ülni, állni és mozogni. A módszer szerint gondolati és testhasználati megszokásaink szorosan összefüggnek egymással és, ha megismerjük őket, eldönthetjük, miket tartunk meg és mik helyett kell újat tanulni. Így a hibás, diszfunkcionális testtartási szokások, mozgásminták tudatosításával, a testhasználat korrigálásával új, optimális mozgásminta kialakulása érhető el.

 

Barvicsenko-féle gyógytornász manuálterápia

Zömében kézzel végzett technikákkal az ízületek mozgáskorlátozottságának oldásával, az izomzat szükség szerinti lazításával, vagy erősítésével célozza helyreállítani a gerinc és a végtagi ízületek mozgásdinamikáját, funkcióját, eredeti statikáját, stabilitását.

 

Bobath-módszer

Korai agykárosodás okozta mozgás rendellenességek esetében, és elsősorban a cerebralparesis okozta eltérések kezelésénél alkalmazott mozgásterápiás eljárás, melyet a Bobath házaspár fejlesztett ki. Lényege nem az abnormis tartás és mozgás korrekciójában rejlik, hanem az ép mozgások elsajátításában, amelyeket a gyermek a kórosak mellett használni tud. A módszer pozitívuma a személyre szabottság és a kreativitás.

 

Share